Cand iti dai seama ca este nevoie sa iti schimbi PC-ului? Nu exista reguli scrise pentru asta, insa oricat de conservator ai fi, sunt cateva semne care iti spun clar ca nu mai este cazul sa iti folosesti PC-ul, aflat la batranete. Schimbarea este esentiala mai ales in era digitala, in care viteza este foarte importanta.

Intel InsideFoto: Smile Media

Asadar, PC-ul tau trebuie schimbat daca:

1. Se incalzeste atat de tare incat stii sigur ca la iarna nu o sa ai probleme. Sau daca simti ca ai nevoie de aerul conditionat pornit tot timpul atunci cand stai la computer, chiar si in zilele ploioase, atunci este momentul pentru un nou PC.

2. Este atat de greu incat il poti folosi in loc de haltere. Da, este greu dupa atata timp sa separi halterele de computer si sa le folosesti separat, asa cum este normal. Mai bine optezi pentru un laptop 2 in 1, pe care il poti folosi laptop si ca tableta, doua lucruri separate.

3. Nu mai ai memorie de stocare. Chiar daca esti de parere ca informatiile stocate pana acum sunt cele mai importante, de ce sa nu ai loc pentru noile fotografii din vacante si muzica artistilor in voga?

4. Pana porneste poti sa mai dormi o ora dimineata fara probleme...sau ai timp sa faci cele 30 de minute de sport si sa iei micul dejun in voie. Cu noile laptopuri cu tehnologii Intel, care pornesc in doar cateva secunde, esti primul care sa aiba acces la informatie.

5. Face mult zgomot. Cand stai la computer, vecinii cred ca dai cu aspiratorul? Ei bine, atunci este timpul sa te orientezi catre un nou PC. Spre exemplu, laptopurile actuale sunt extrem de silentioase, un upgrade enorm fata de cel de acasa.

6. Reparatiile costa mai mult decat valoarea PC-ului. Valoarea sentimentala a PC-ului stricat nu trebuie sa opreasca investitiile. Mai bine cumperi unul nou PC si stii sigur ca ai la dispozitie sisteme software noi.

7. Nu poti folosi cele mai noi aplicatii pentru ca sistemul de operare este depasit. Asta se potriveste foarte bine cu structura ta conservatoare, nu-i asa? Uita de asta. Ca sa tii pasul in aceasta lume bazata pe tehnologie, este nevoie sa te schimbi.

Daca PC-ul tau se afla intr-una dintre situatiile de mai sus sau in mai multe, atunci este timpul pentru unul nou. Si ai de unde alege. In magazinele de pe piata locala exista o gama variata de modele si culori, de la laptopuri clasice la laptopurile 2 in 1, fie cu model detasabil (ecranul se detaseaza de tastatura si poate fi folosit ca tableta) sau model convertibil (ecranul se rasuceste la 360 de grade).

Interesati de laptopuri 2 in 1 cu model detasabil? HP Spectre X2 cu procesor Intel® Core™ M este o optiune. Daca modelul convertibil este mai atragator, atunci puteti opta pentru Lenovo Yoga 500sau ASUS Transformer Book Flip TP300LJ-C4011T. Sau daca vreti sa ramaneti la un laptop clasic, atunci puteti opta pentru un Dell Inspiron 5558 sau un Acer Aspire ES1-571.

Unul dintre magazinele este Media Galaxy. Vezi oferta aici.