​Cea mai mare bresa de securitate din istorie, care a facut ca date despre 500 de milioane de conturi Yahoo sa ajunga pe mana hackerilor, ar putea avea consecinte grave asupra propusei tranzactii prin care grupul telecom Verizon va cumpara business-ul de baza al Yahoo. Cei de la Verizon au spus ca abia cu doua zile in urma au aflat despre gravul incident de securitate si spun ca si acum au informatii limitate despre ce s-a intamplat. Pentru Yahoo, in cel mai bun caz trannzactia se va concretiza, insa cu un pret ceva mai mic decat cele 4,8 miliarde dolari agreate in iulie, iar in cel mai rau caz tranzactia va "pica".

VerizonFoto: Flickr

Verizon a analizat in detaliu situatia Yahoo timp de cateva luni inainte sa faca oferta de preluare, insa gigantul telecom spune ca doar acum doua zile a aflat despre incident, ceea ce este uimitor.

Cu siguranta uriasa problema de securitate va complica lucrurile pentru Yahoo, fiindca ar putea urma procese si evident investigatii din partea autoritatilor care vor trage la raspundere Yahoo fiindca nu a putut sa protejeze datele. Yahoo avea o imagine negativa in presa si in randul publicului, iar acum lucrurile s-au agravat.

Cei de la Verizon au fost extrem de prudenti in declaratii: spun ca evalueaza lucrurile si se abtin din a spune ce va urma, adaugand ca au putine date despre ce s-a intamplat.

Uriasa bresa de securitate, despre care cei de la Yahoo banuiesc ca a fost cauzata de atacul comandat de un guvern, va avea impact sigur asupra tranzactiei. Pentru Yahoo. in cel mai bun caz pretul va fi modificat in minus cu 100-200 milioane de dolari, iar in cel mai rau caz intregul "deal" va fi anulat, desi pare greu de crezut ca se va intampla asa ceva.

Surse: CNN, USA Today