Adobe are in Romania 450 de angajati, iar pana la final de an isi propune sa depaseasca pragul de 500 de angajati, pozitiile deschise fiind mai ales in domeniul ingineriei, anunta compania. Adobe Systems a avut anul trecut venituri de 4,7 miliarde dolari, cu aproape 20% mai mult decat in 2014 si cu peste 60% mai mult decat in 2009.

Cris Radu, director la Adobe RomaniaFoto: Adobe

"Cautam specialisti de toate nivelurile in zonele Cloud si Big Data, deoarece campusul de aici s-a dezvoltat foarte mult catre zona de software-as-a-service (SaaS) a Adobe - Marketing Cloud si Creative Cloud. Spre deosebire de subsidiarele locale ale multor alte companii multinationale ce activeaza in IT, noi nu facem suport, ci dezvoltare, cercetare, lucram activ la produse cunoscute din portofoliul Adobe. Pozitiile deschise sunt atat pentru juniori, cat si pentru seniori", spune Cris Radu, director Adobe Romania.

Adobe Romania are in prezent 450 angajati, iar peste 85% dintre ei ocupa pozitii tehnice de dezvoltare si cercetare. Anul acesta campusul vizeaza angajarea a 50 persoane, aproape exclusiv in zona de inginerie, astfel ca pana la finalul anului sa depaseasca pragul de 500 angajati.

Adobe implineste luna aceasta 10 ani de prezenta in Romania, timp in care campusul din Bucuresti s-a dezvoltat constant si a devenit cel mai mare centru R&D (Research & Development) al Adobe din zona EMEA.

Echipele din Bucuresti lucreaza la dezvoltarea unor produse din cadrul diviziilor Adobe Marketing Cloud si Adobe Creative Cloud, specializate in solutii Cloud si SaaS.

Vanzarile Adobe la nivel mondial au crescut cu 20% trimestrul trecut, pana la 1,46 miliarde dolari, in timp ce venitul net a urcat de la 174 milioane dolari, la 270 milioane dolari.