​Lenovo, cel mai mare producator mondial de PC-uri, este pe punctul de a ajunge la o intelegere pentru a cumpara divizia de PC-uri a Fujitsu, spun surse citate de Reuters, Fujitsu vindea doar cateva milioane de PC-uri/an, iar dupa achizitie compania japoneza se poate concentra pe servicii IT si alte domenii. Cele doua companii vor anunta intelegerea luna aceasta si 2.000 de angajati Fujitsu vor trece la Lenovo, scrie publicatia nipona Nikkei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lenovo a format in 2011 un joint-venture cu un alt producator japonez de computere, NEC, iar acum urmeaza Fujitsu. Lenovo a devenit un nume cunoscut in industria PC-urilor in 2005 cand a cumparat divizia respectiva de la IBM, iar in 2015 compania chineza a devenit numarul unu mondial.

Actiunile Fujitsu au crescut cu 7% dupa aparitia informatiilor. Fujitsu a discutat cu Toshiba si Vaio pentru o fuziune in trei a operatiunilor de productie de PC-uri, insa partile nu s-au inteles.

Piata PC-urilor a scazut mult sub asaltul smartphone-urilor si tabletelor, astfel ca se estimeaza livrari cu 30% mai mici anul acesta, in comparatie cu anul 2011.