La inceput de iulie se lansa jocul Pokemon Go si toata lumea era cuprinsa de nebunia prinderii micilor monstruleti. Spre mijloc de iulie jucau zilnic peste 50 de milioane de oameni, iar jocul a fost descarcat de peste 500 de milioane de ori. Acum joaca mult mai putini si era normal ca lucrurile sa se linisteasca, insa chiar si fanii ramasi fideli jocului devin tot mai nemultumiti fiindca dezvoltatorul Niantic nu a facut schimbari radicale care sa-i motiveze pe cei care au ajuns foarte departe in joc. De ce sunt dezamagiti fanii puteti citi mai jos.

Pokemon GoFoto: Hotnews

Datele Google arata cat se poate de clar declinul interesului pentru Pokemon Go. iar fata de 16 iulie, cand s-a atins punctul maxim in cautarile pe Google, acum suntem in Romania la un nivel de 50 ori mai mic, iar pe plan mondial nivelul de interes este de 15 ori mai mic fata de ziua de maxim.

Cei care s-au apucat in iulie sau august de Pokemon Go si inca mai joaca au ajuns cu siguranta la nivele mari, in foarte multe cazuri peste 25 si au mers pe jos cel putin 250 km in cautarea celor peste 140 de monstrii virtuali. Insa pe forumuri oamenii se plang ca gasesc in mod excesiv doar banalii Pidgey, Rattata, Weddle sau Drowzee, in timp ce pokemonii rari sunt de negasit sau, cand apar, se volatilizeaza chiar daca i-ai nimerit cu maxima precizie.

La joc "clocesti" oua virtuale (egg hatching) existand trei tipuri de oua pe care le clocesti daca mergi 2, 5 sau 10 km, dupa care din ou ies pokemoni. Ouale de 10 km sunt cele mai interesante fiindca din ele ies pokemonii greu de gasit, insa foarte multi jucatori pasionati se plang ca le pica extrem de rar un astfel de ou si din el iese un pokemon pe care deja il au.

La arenele de lupta (gyms) este tot mai greu sa iti lasi pokemonii fiindca multe dintre ele au 8-10 pokemoni de mare putere, chiar si de peste 2.700 CP, iar pentru a destructura un astfel de gym, fie trebuie sa lupti o ora, fie trebuie sa aduci un grup de prieteni care sa fi jucat suficient de mult incat sa fie la nivele mari. Gym-urile devin tot mai inabordabile pentru o mare parte dintre jucatorii care vad ca nu-si mai pot lasa monstruletii pe diverse arene si nu mai pot beneficia de "poke-banii" cu care sa-si cumpere incubatoare sau "oua norocoase".

Multi se plang si de erori ale jocului, mai ales cand incearca sa inceapa o batalie. GPS-ul ii depisteaza la inceput in raza de actiune a gym-ului si apoi la cateva zeci de metri distanta, in afara razei, astfel ca batalia este imposibila. Si la trei luni de la lansare erorile din joc sunt enervante si nu pot decat sa indeparteze jucatorii.

Fanii asteapta sa poata fi posibile schimburile de pokemoni cu alti jucatori, fiindca astfel va creste interactivitatea jocului, insa aceasta optiune nu a aparut si ar fi greu de implementat.

Niantic a fost acuzata ca face orice pentru a-i forta pe useri sa cumpere cu bani reali Pokecoins, dar per total este normal ca dezvoltatorul sa faca totul pentru a-si maximiza castigurile. Insa cei care au ajuns departe in joc, petrecandu-si sute de ore colectand pokemoni, spun ca nu s-au facut destule schimbari pentru ca jocul sa devina mai antrenant.

Niantic a anuntat update-uri care incearca sa faca jocul mai accesibil. La un gym detinut de aceeasi echipa user-ul va putea ataca folosind sase pokemoni, nu doar unul, iar prinderea pokemonilor mai rari va deveni si ea mai usoara.