In prezent, software-ul a devenit mai mult decat un instrument de simplificare a administrarii si de optimizare a proceselor de business. Transformarea afacerilor de azi inseamna inovare. Pentru dezvoltatorii de software acest lucru se traduce intr-o provocare constanta de a dezvolta solutii software care sa se alinieze tendintelor din zone precum Big data, IoT, orase inteligente, analytics, cloud.

LuxoftFoto: Luxoft

Ca raspuns la noile nevoi, echipa Luxoft Romania lucreaza deja la crearea de solutii cu aplicabilitate in mai multe domenii, de la sisteme care pot ajuta la crearea unui oras inteligent sau a unei case mai verzi, pana la dezvoltarea de sisteme de informare pentru masinile viitorului.

Luxoft Romania - furnizor de top pentru solutii de IT performante

Cu o experienta vasta in domeniul ingineriei software, Luxoft Romania s-a impus drept unul dintre cei mai mari furnizori de servicii dezvoltare software si solutii IT inovatoare. Compania si-a consolidat de-a lungul anilor pozitia de furnizor de top de outsourcing IT care ofera servicii software high-end pentru clienti globali. Echipa de ingineri a Luxoft dezvolta si implementeaza software specializat pentru trei segmente ale industriei (telecom, financiar si automotive) si ajuta la dezvoltarea de solutii de afaceri care conduc la eficienta, profitabilitate si noi oportunitati de crestere pentru marile companii.

Solutii software integrate

Luxoft Romania lucreaza la crearea de solutii software pentru domenii diversificate, cu impact direct asupra rezultatelor de business ale clientilor deserviti.

De exemplu, in domeniul telecom compania dezvolta, printre altele, SuperCloud, o platforma ce ofera functii de virtualizare a retelelor, pentru furnizorii de servicii telecom si producatorii de echipamente de retea. Practic, prin SuperCloud se accelereaza dezvoltarea, respectiv livrarea noilor aplicatii si servicii de retea, aceasta conducand la reducerea costurilor operationale generale. Din punct de vedere tehnic, SuperCloud extinde specificatia curenta de ETSI NFV pentru gestionare si orchestratie (MANO) prin furnizarea de capabilitati avansate de SLA de retea.

In zona financiara, compania este specializata in crearea de aplicatii specifice bancilor de investitii. Inginerii Luxoft Romania dezvolta software pentru analiza de risc, urmarirea si evaluarea portofoliilor de investitii pe bursa ale clientilor bancilor. In financiar, solutiile utilizeaza algoritmi proprietari complecsi, care necesita calcule extrem de laborioase, ca urmare se lucreaza cu sisteme de tip ¬entreprise¬ cu puteri de calcul de ordinul zecilor de mii de procesoare (core-uri). Banca utilizeaza aceste solutii zilnic, analistii financiari si brokerii bancii bazandu-se pe informatiile furnizate de catre sistemul informatic. Exista timpi foarte stricti in care prelucrarile de date trebuie efectuate, Luxoft fiind obligata sa asigure faptul ca rezultatele procesarilor sunt livrate utilizatorilor finali din banca inainte de noua zi de lucru. Lipsa acestor rezultate sau calcularea lor gresita are repercusiuni majore asupra afacerii deoarece deciziile de investitie pot fi luate gresit, cu consecinte financiare mari.

In ceea ce priveste zona automotive, Luxoft participa la dezvoltarea de solutii pentru sistemele de Infotainment, ce pot fi utilizate in sistemele de navigatie si multimedia. De asemenea, compania realizeaza platforme si sisteme care faciliteaza ceea ce este cunoscut sub denumirea de conducere autonoma.

Specialisti IT cu ADN ingineresc

Luxoft Romania are o echipa de ingineri IT formata de unii dintre cei mai proactivi si experimentati profesionisti din industrie. Compania cauta in special oameni pasionati de noile tehnologii, care dovedesc creativitate si deschidere in dezvoltarea de solutii software originale. In momentul de fata, diversitatea proiectelor in dezvoltare impune gasirea de persoane bine pregatite pe C/C++, QT/QML sau Python, in zona automotive. Pe de alta parte, in domeniul financiar Luxoft cauta specialisti in limbajele de programare .NET si Java. In prezent, cei peste 1.700 de angajati ai Luxoft Romania formeaza una dintre cele mai dinamice echipe de profesionisti din tara. Pentru acestia compania a creat un spatiu bazat pe increderea in potentialul membrilor si politicile de formare profesionala continua a acestora.

Pentru mai multe detalii despre Luxoft, acceseaza: www.luxoft.com