Facebook a decis sa faca disponibila aplicatia Instagram pentru calculatoarele desktop, laptopuri si tabletele care folosesc sistemul de operare Windows 10, urmatorul pas logic dupa ce versiunea de Instagram pentru telefoanele mobile care folosesc acest sistem de operare a fost lansata inca din luna aprilie, conform unui material publicat vineri de The Verge, citat deAgerpres.

Deocamdata Instagram nu dispune de o versiune a aplicatiei care sa fie compatibila si cu dispozitivele iPad, utilizatorii de tablete Apple fiind nevoiti sa foloseasca o varianta neoptimizata a aplicatiei pentru telefoanele mobile iPhone.

Cei care folosesc sistemul de operare Windows 10 au la dispozitie toate functiile familiare din Instagram, inclusiv Instagram Stories, Direct si Explore. De asemenea, ei pot realiza si edita fotografii, insa vor avea nevoie de un dispozitiv cu touchscreen pentru a incarca imagini.

Aceasta restrictie de upload poate parea bizara, dar nu-i afecteaza pe utilizatorii de dispozitive Microsoft's Surface Pro sau Surface Book.