Retailerul Amazon pune mare presiune pe soferii care duc la clienti pachetele comandate, o ancheta BBC aratand ca in unele cazuri soferii conduc peste 11 ore/zi, nu au timp de pauza si sunt platiti foarte prost. Un reporter BBC a livrat pentru Amazon timp de doua saptamani sub acoperire si spune ca a fost practic platit cu 2,6 lire/ora in prima saptamana si 4,7 lire in a doua, salariul minim fiind 7,2 lire.

Un centru de distributie AmazonFoto: Amazon

Soferilor li se impun cote extrem de greu de realizat, cum ar fi livrarea a 200 de pachete/zi si multi ajung sa lucreze 11 ore/zi, fiind adesea fortati sa incalce limitele de viteza pentru a atinge tinta de livrari.

Unii soferii spun ca nu aveau nici macar timp sa mearga la toaleta din cauza presiunii. AHC, compania de logistica ce livreaza pentru Amazon pachetele in cauza spune ca declaratiile incluse de BBC in ancheta sunt de un an vechime si reprezinta cazuri izolate.

Si Amazon a tinut sa precizeze ca soferii conduc in medie 8,5 ore si niciodata mai mult de zece ore, compania spunand ca cei care livreaza au flexibilitate si isi pot stabili propriul program de livrari pe traseele dorite.