Mark Zuckerberg a respins vehement ideea cum ca Facebook a influentat rezultatul alegerilor din SUA prin numeroasele stiri false ce s-ar fi propagat in cea mai mare retea sociala. Zuckerberg spune ca cei care sustin acest lucru cauta cu disperare un vinovat pentru surprinzatorul rezultat al alegerilor, castigate de magnatul Trump.

HotNews.roFoto: Hotnews

El spune ca stirile false reprezinta un procent extrem de mic din totalul stirilor din retea si ca este o idee cu totul nebuneasca cea conform careia rezultatul alegerilor ar fi fost influentat de aceste stiri.

Criticii retelei folosita de 1,7 miliarde de oameni spun ca Facebook nu a facut destul pentru a impiedica propagarea unor stiri false care au ajuns sa induca in eroare alegatorii. Facebook a mai fost acuzata si ca isi tine userii intr-un fel de "bula" fiindca pe News Feed se afiseaza aproape integral continut ce corespunde convingerilor politice ale utilizatorului.

Zuckerberg spune insa ca ambele tabere sunt prezente pe News Feed si adauga ca, din contra, utilizatorii vad opinii de o mare diversitate, mult peste ce se intampla in media traditionale. Problema este, spune "Zuck", ca oamenii tind sa ignore opiniile ce le contrazic convingerile.

El spune ca, de cele mai multe ori, oamenii nu fac click pe articole favorabile unui candidat pe care ei nu il suporta si adauga ca nu stie ce ar putea sa faca Facebook in legatura cu acest aspect.

Sursa: The Telegraph