​Detaliile a peste 412 de milioane de conturi din reteaua Friend Finder Networks care gazduieste diverse site-uri pentru adulti au ajuns pe mana hackerilor, arata informatiile publicate de firma de monitorizare Leaked Source. Informatia nu a fost confirmata, insa este credibila si se inscrie pe lista celor mai mari brese informatice din istorie. Datele se refera la conturi create in ultimii 20 de ani si multe dintre ele sunt expirate, insa continutul este sensibil, dat fiind ca este legat de site-uri ce au legatura cu sexul.

Din cele 412 milioane de conturi, 339 de milioane sunt de pe adultfriendfinder.com care se descrie ca fiind cea mai mare comunitate de sex si swingeri, iar peste 60 de milioane sunt de pe cams.com. Sapte milioane de conturi sunt de pe site-ul Penthouse.

Friend Finder Networks nu a confirmat uriasa bresa, dar spune ca va investiga. Incidentul s-a petrecut in octombrie si nu este primul de proportii care afecteaza reteaua, un atac de semnficativ intamplandu-se si in 2015.

LeakedSource, compania care a dezvaluit atacul, spune ca o buna parte dintre conturi nu mai sunt valide, insa parolele si alte informatii confidentiale erau stocate fara nicun fel de criptare.

Comentand intamplarea, mai multi specialisti de securitate informatica spun ca FriendFinder a neglijat grosolan aspectul legat de stocarea atator informatii sensibile.

Daca se va confirma, bresa ar fi una dintre cele mai mari din istorie, depasind incidentul grav din 2013 cand peste 360 de milioane de conturi MySpace au fost compromise.

Surse: PC World, Wall Street Journal