Google a dat un urias "vot de incredere" Regatului Unit, anuntand ca isi va creste cu 3.000 numarul de angajati si ca va construi un sediu de mari dimensiuni, proiect estimat la un miliard de lire sterline, scrie The Guardian. In conditiile in care mai multe companii au declarat ca vor sa se mute de la Londra pe continent, din cauza Brexit-ului, anuntul Google este foarte binevenit pentru mediul de afaceri din UK.

Londra, zona King's CrossFoto: Google Earth

Google are 4.000 de angajati in UK si va ajunge la 7.000 in 2020, urmand ca aproape toti sa fie gazduiti de un sediu nou de mari dimensiuni care va fi construit intre statiile St Pancras si King’s Cross.

Google a decis in 2015 sa schimbe arhitectul care va "desena" noul sediu, proiectul precedent fiind considerat prea plictisitor.

Anuntul a fost salutat de autoritati, dupa ce in ultimele luni multe companii mari au anuntat ca se gandesc sa-si mute operatiunile in Olanda, Germania sau Franta, ca urmare a votului pro-Brexit. Sadiq Khan, primarul Londrei, spune ca angajamentul Google reprezinta un vot de incredere pentru Londra si e o dovada ca metropola ramane deschisa catre afaceri.