La cateva zile dupa lansarea din Brasov, Uber isi anunta disponibilitatea in al patrulea oras din tara, Timisoara, unde tariful pe kilometru va fi de 1,75 lei, iar pe minut, de 0,3 lei. Timisorenii, turistii si oamenii de afaceri care viziteaza orasul vor sa foloseasca Uber: aplicatia a fost deschisa de peste 3.000 de ori doar in ultimele sase luni, mai ales la aeroport, spune compania. Uber s-a lansat in februarie 2015 la Bucuresti si in august 2016 la Cluj. Compania este controversata, insa are multi fani care sunt nemultumiti de taxi-urile clasice.

UberFoto: Uber

In Timisoara tariful pe kilometru este de 1,75 lei, pe minut este de 0,3 lei, tariful de baza este de 1,75 lei, iar tariful minim este de 7 lei.

Astfel, o cursa de la gara pana la Piata Unirii va fi de aproximativ 9 lei, in conditii de trafic normal.

Prima cursa va putea fi realizata incepand cu ora 13.00

Toti cei care nu au incercat Uber pana acum vor avea prima cursa gratuita, in limita a 30 de lei, daca isi fac un cont pe Uber.com/App si introduc in aplicatie codul TIMISOARA.

Cu patru orase si peste 140.000 de utilizatori, Romania este a doua tara ca importanta strategica pentru Uber in Europa Centrala si de Est, dupa Polonia, unde serviciul are peste 300.000 de utilizatori si este prezent in noua orase.

"Timisoara va fi gazda a sute de mii de turisti in urmatorii ani - oferind un serviciu modern si digital, vrem sa ne aducem contributia la un oras dinamic, conectat si plin de viata, pregatit pentru 2021", a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber Romania.

Primul timisorean care a incercat serviciul este Stefan Szakal, antreprenor local care a pus bazele mai multor afaceri in domeniul industriilor creative, printre care X3 si [e-spres-oh].

Uber este disponibi; in peste 500 de orase si se concentreaza in prezent pe Asia, cea mai recenta intrare fiind in Dhaka, capitala Banghladesh-ului, oras cu 16 milioane de oameni in zona metropolitana.

Ce trebuie sa stii pentru a merge cu Uber in Timisoara

  •   Descarca din timp aplicatia Uber de pe iOS App Store sau Google Play Store, sau fa-ti cont aici.
  •  Cu Uber, nu ai nevoie de numerar. Fa-ti cont si inregistreaza un card bancar - totul in deplina siguranta.
  •  Deschide aplicatia, alege locul de pornire si vezi pe harta cum Uberul tau vine spre tine, in timp real.
  • La destinatie, nu mai e nevoie de altceva. Plata se face electronic prin aplicatie si nu trebuie sa lasi bacsis.
  •   Imediat dupa, vei primi pe email un sumar al cursei - suma, distanta, traseul, cine te-a dus la destinatie. De asemenea, facturile fiscale pot fi accesate intrand in contul tau pe riders.uber.com/mytrips (click pe cursa, click pe 'vezi detalii si apoi 'descarca factura').