Amazon a prezentat un concept de supermarket in care intri, iti alegi ce produse doresti, iar la iesire nu te opresti la casa pentru a plati, ci costul iti este automat extras din contul de Amazon. In prezent exista un singur magazin in Seattle care este testat de angajatii companiei si va fi disponibil din 2017 publicului larg. Daca reactiile vor fi pozitive urmeaza a fi deschise noi magazine, insa un impediment tine de costul mare al senzorilor ce trebuie instalati.

Amazon GoFoto: Amazon

Compania spune ca magazinele numite Amazon Go folosesc acelasi tip de tehnologie ca si masinile autonome fiindca functioneaza cu senzori, camere video si tehnologii de tipul "deep learning" pentru a deduce exact ce produse a pus clientul in punga.

Utilizatorii Amazon Go trebuie sa descarce o aplicatie pe telefon si sa scaneze un cod de bare cand intra in magazin. Apoi pot alege ce produse aliementare doresc, iar la iesire nici nu trebuie sa stea la coada si nici sa se opreasca la casa, urmand sa primeasca pe e-mail factura, iar banii sunt retrasi automat.

Multi retaileri au lansat concepte super-tehnologizate de shopping, insa costul ridicat al senzorilor impiedica raspandirea tehnologiei.

Amazon are 22 de ani vechime si a ajuns sa valoreze 350 miliarde dolari. Compania a avut anul trecut vanzari de 107 miliarde dolari, dublu fata de acum patru ani.

Surse: Financial Times, Guardian