Uber avea demult reguli pentru soferi, insa compania prezenta in peste 500 de orase - din care patru romanesti, a pus si un set de reguli pentru pasageri si a spus si in ce conditii pasagerilor li se poate suspenda contul. Printre altele, cei care folosesc Uber nu au voie sa vomite in masina, sa desfasoare activitati ilegale, sa fie violenti si sa flirteze.

UberFoto: Uber

Uber are zeci de milioane de useri si au fost destule incidente in care pasagerii au fost agresati. Insa au fost cazuri in care si soferii au avut de suferit, cel mai adesea fiind vorba de pasageri care fac mzierie sau care vomita din cauza consumului de alcool in exces. Au fost destule cazuri in care pasagerii i-au rugat pe soferi sa se grabeasca, asta insemnand si incalcarea regulilor de circulatie, mai ales la viteza.

Uber a publicat un set de reguli pentru pasageri (UBER COMMUNITY GUIDELINES) in care compania spune ce nu au voie sa faca pasagerii si in ce conditii conturile pot fi suspendate. Cele mai grave lucruri tin de comportament violent, de hartuire, discriminare si de desfasurarea de activitati ilegale in timpul calatoriilor cu Uber.

Unele reguli se refera la interactiunea sofer-pasager, fiind interzis flirtul. "Uber has a no sex rule", spune compania.

Ca si recomandari, compania spune ca pasagerii nu trebuie sa distraga atentia soferilor, nu trebuie sa tipe si nici sa tranteasca usa cand coboara.

Uber este prezenta in patru orase romanesti: Bucuresti, Cluj, Brasov si Timisoara - in ultimele doua serviciile fiind lansate foarte recent.