Reprezentantii Casei Albe au anuntat joi dupa-amiaza ca agentii FBI au lansat deja o investigatie cu privire la atacul cibernetic din august 2013, prin care au fost compromise datele personale a peste un miliard de utilizatori Yahoo, scrie News.ro citand Reuters. Compania a descoperit urmele scurgerii de date abia anul acesta, desi a dat asigurari ca informatiile legate de cardurile de credit si conturile bancare ale utilizatorilor nu au fost afectate.

Logo YahooFoto: Flickr

Purtatorul de cuvant al administratiei prezidentiale a declarat ca anchetatorii americani vor trebui sa se asigure ca investigatia nu va fi compromisa prin anuntarea publica a celor care au orchestrat atacul cibernetic asupra Yahoo Inc.

"Yahoo crede ca o terta parte neautorizata a furat in august 2013 date legate de peste un miliard de conturi ale utilizatorilor", se arata intr-un comunicat al Yahoo Inc. Gigantul a precizat ca nu este in masura sa identifice, pentru moment, autorii acestei intruziuni masive.

Nume, numere de telefon sau date de nastere ale clientilor au fost furate de hackeri, chiar daca gigantul tehnologic afirma ca informatiile legate de carduri de credit si conturi bancare nu au fost afectate.

"Datele cardurilor de plata si informatiile despre conturi bancare nu sunt stocate in sistemul care a fost piratat", potrivit Yahoo Inc.

Potrivit grupului, care se confrunta momentan cu mari dificultati financiare, acest nou incident este "probabil" distinct de atacul cibernetic dezvaluit la sfarsitul lui septembrie si care data din 2014 si viza 500 de milioane de conturi ale utilizatorilor.

Yahoo a sugerat atunci ca un grup de hackeri finantati de un stat strain s-ar fi putut afla in spatele atacului cibernetic.

Aceasta noua descoperire majora intervine intr-un moment prost pentru compania tehnologica, care a incheiat un acord la sfarsitul lui iulie in vederea cedarii catre gigantul in telecomunicatii Verizon a activitatilor sale centrale - inclusiv Yahoo Mail, Yahoo News. Achizitia ar avea o valoare de 4,8 miliarde de dolari.