In septembrie 1996, un furnizor de internet din New York a fost atacat prin supraincarcarea serverelor cu solicitari trimise de catre alte computere controlate de hackeri. Acesta a fost primul atac DDoS (Distributed Denial of Service) de amploare. In acel moment, autoritatile au declarat ca o mare parte dintre aceste atacuri nu pot fi prevenite, sustinand ca nu exista o solutie pentru asemenea amenintari.

Solutii M47 Anti-DDoSFoto: Smile Media

Din pacate, de atunci, lucrurile nu au facut decat sa se agraveze. In ultimul an, una din sase companii la nivel mondial a fost tinta unui astfel de atac. Printre cele mai recente exemple pe care le putem enumera sunt atacurile cibernetice asupra bancilor din Rusia sau cele asupra serverelor unui furnizor de renume mondial de DNS-uri (sistemele de nume de domeniu) pentru Twitter, Spotify, eBay sau Netflix, printre altele.

Majoritatea expertilor sustin ca aparitia device-urilor noi, dar vulnerabile, asa cum sunt termostatele sau camerele de securitate care se conecteaza la internet, precum si arhitectura insasi a internetului nu fac decat sa ofere un mediu propice pentru multiplicarea atacurilor virtuale. Astfel ca, amenintarile virtuale de tipul DDoS s-au transformat deja dintr-o simpla perturbare intr-o amenintare serioasa.

De asemenea, s-a constat ca de cele mai multe ori nu este vorba doar de un singur eveniment, ci de o multitudine de atacuri pe parcursul unei perioade lungi de timp asupra aceleiasi companii. Rezultatul final? Oprirea completa a activitatii online. Toate acestea nu demonstreaza decat un singur lucru: importanta luarii unor masuri eficiente de prevenire care pot asigura activitatea neintrerupta a serviciilor online in timpul unui atac DDoS.

Partea buna este ca datorita evenimentelor din ultimul timp, mai multe companii ca niciodata realizeaza ca o solutie de mitigare si prevenire a atacurilor DDoS este necesara pentru ca activitatea lor sa fie protejata.

M247, una dintre cele mai importante companii de telecomunicatii din Europa si din Romania, crede ca o solutie de prevenire a atacurilor virtuale este la fel de importanta pentru companii ca protejarea contului bancar sau ca asigurarea ei. De aceea, acestia propun o solutie anti-DDoS care se bazeaza pe o platforma de ultima generatie pentru a mitiga si preveni cu acuratete traficul cu potential periculos.

Centrul de mitigare M247 include echipamente si sisteme de detectare de la doi furnizori de renume mondial, protejand cu succes pana acum retelele si prezenta online a sute de clienti M247.

Compania cu sediul central in Marea Britanie dispune astfel de resursele necesare pentru a detecta atacuri avansate care au exploatat aplicatii, servere web si vulnerabilitatile DNS a unui server, atacuri hit-and-run sau amenintari de tipul botnet.

Mai multe puteti afla aici.