Directorul Uber, Travis Kalanick, a anuntat joi noaptea ca se va retrage imediat din echipa de consiliere economica a presedintelui Donald Trump. Decizia CEO-ului are legatura cu criticile dure pe care le-a primit din partea angajatilor si a clientilor, care au amenintat chiar sa boicoteze aplicatia de "ride-sharing" din Statele Unite, transmite BBC, citat de News.ro.

Echipa de consiliere economica ar urma sa se intalneasca in cursul zilei de vineri, iar un membru important ramane directorul executiv al Tesla, Elon Musk.

Uber este doar una dintre companiile tech ingrijorate de impactul ultimelor restrictii antiimigrationiste asupra fortei de munca, iar compania a pus bazele unui fond legal de 3 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei afectati de implementarea ordinului executiv semnat de Donald Trump, care suspenda temporar primirea refugiatilor si blocheaza intrarea cetatenilor din sapte tari musulmane in Statele Unite.

Printre persoanele afectate s-ar putea numara inclusiv soferii Uber.

Aproximativ 200.000 de americani si-au sters pana acum conturile de Uber, in semn de protest fata de implicarea sefului companiei in Consiliul economic al presedintelui SUA Donald Trump.

Cititi siO campanie online indeamna oamenii sa dezinstaleze Uber, din cauza ca celebra aplicatie ar avea o atitudine pro -Trump