Yahoo s-a vazut constransa sa reduca pretul pe care Verizon il va plati pentru a o prelua, dupa ce au iesit la iveala informatii despre doua brese de securitate care au afectat 500 de milioane, respectiv un miliard de conturi Yahoo. Astfel, pretul agreat mai nou este 4,48 miliarde dolari, mai mic cu 350 de milioane decat suma initiala, potrivit Reuters.

VerizonFoto: Flickr

Tranzactia prin care gigantul telecom Verizon va cumpara Yahoo ar trebui sa fie finalizata in al doilea trimestru al anului.

In vara cele doua companii au anuntat ca tranzactia prin care Verizon cumpara activitatile de baza ale Yahoo se va cifra la 4,8 miliarde dolari, insa de atunci a iesit la iveala faptul ca doua mari atacuri informatice petrecute in 2013 si 2014 au facut ca informatiile despre 1,5 miliarde de conturi sa ajunga pe "mana" hackerilor.

Conform noului angajament, Yahoo va suporta cheltuielile legate de ancheta arbitrului bursier SEC si cele legate de daunele cerute de actionari.

La un moment dat au fost si zvonuri ca intelegerea va cadea total, fiindca imaginea Yahoo este compromisa extrem de mult.