Companiile din industria de IT din Romania si din Europa se confrunta cu un deficit de programatori si specialisti IT. Pentru a gasi solutii la aceasta problema intreprinzatorii si managerii din industria IT sunt invitati sa participe la workshop-ul ”Cuantificarea nevoii de specialisti IT din cadrul economiei romanesti - provocari si solutii”. Evenimentul reuneste persoane din industrie, profesori de marca din principalele universitati din Romania, ONG-uri, jurnalisti si si alte persoane interesate.

Cladirea ASEFoto: ase.ro

Cei interesati pot veni vineri 5 Mai 2017 orele 12.30 in sala Virgil Madgearu(0004), Cladirea Veche, Piata Romana 6, Bucuresti. Oganizatorii sunt Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica(CSIE), Departamentul de Informatica si Cibernetica Economica (DICE) alaturi de Asociatia ”Clubul Informaticii Economice - CyberknowledgeClub”. Evenimentul este sponsorizat de compania Crystal System si este prilejuit de implinirea a 50 de ani de la infiintarea Facultatii de Cibernetica.

Accesul la eveniment este liber si gratuit in limita locurilor disponibile in sala.

Obiectivul discutiei este identificarea de actiuni concrete in vederea cresterii numarului de ablsoventi capabili sa lucreze in industria IT. In cadrul evenimentului se vor prezenta estimarile ASE privind deficitul de specialisti si se vor discuta solutii concrete de marire a numarului de absolventi pregatiti sa lucreze in industria IT. Reprezentantii companiilor, ai ONG-uri precum si ceilalti participanti vor putea sa exprime puncte de vedere in acest sens.

”La acest workshop ne dorim sa dezbatem solutii concrete pentru a furniza industriei IT specialistii de care are nevoie pentru a se dezvolta. La nivel european exista un deficit recunoscut de aproximativ 800,000 de specialisti IT la nivelul lui 2020. Vom prezenta industriei si publicului o estimare privind deficitul de specialisti IT din Romania realizata de Facultatea de Cibernetica. Invitam toate companiile care se confrunta cu deficit de specialisti IT sa participe la workshop!„ declara conf. univ. dr. Razvan Bologa unul dintre initiatorii acestui eveniment.

Context

Conform Comisiei Europene in sectorul IT&C se creeaza anual peste 120,000 de locuri de munca in cadrul Uniunii Europene. In anul 2020 se estimeaza ca deficitul de specialisti va ajunge la aproximativ 800,000 de persoane. In jur de 40% din populatia Uniunii Europene nu detine skill-urile digitale suficiente pentru a putea ocupa job-urile create de tehnologiile informatice moderne.

Pentru a putea rezolva probema deficitului de personal specializat in IT&C se impune o imbunatatire si modernizare a proceselor educationale existente. Workshop-ul de fata este un pas in directia gasirii unor solutii care sa modernizeze procesele academice, sociale, economice si parteneriatele intre universitati si companii.

Info despre partenerii evenimentului

Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Econmica(CSIE), Departamentul de Informatica si Cibernetica Economica (DICE) are peste 50 de ani de traditie in domeniul Informaticii Economice fiind una din primele entitati academice de profil infiintate in lume in ani ’60. Facultatea combina cursuri de dezvoltare software cu materii de business oferind o educatie adecvata Societatii Informationale si Revolutiei Industriale 4.0. In anul 2017 se implinesc 50 de ani de la inffintarea Facultatii de Cibernetica care avut loc in anul 1967 prin HCM 2365/23.Sep.1967;

Crystal System este o companie de consultanța IT și dezvoltare software care este un partener al ASE de peste 12 ani. Crystal System s-a implicat constant în acțiuni care au avut drept scop formarea la cel mai înalt nivel al studenților din cadrul Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE București. Compania are peste 300 de angajati si este activa in mai multe tari europene;

Asociatia „Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub”(CKC) este o organizatie non-profit fondata de catre membri ai DICE, CSIE, ASE. CKC reprezinta o punte intre companii si mediul academic care initiaza proiecte de formare a studentilor in in spiritul cerintelor economiei reale. CKC a implementat cu succes un proiect de reforma curriculara in IT si organizeaza anual o conferinta stiintifica recunoscuta international.