Samsung a lansat in Romania docking station-ul cu incarcare wireless DeX DeX care poate fi conectat la un monitor, la o tastatura si la mouse. Dupa conectare interfata Android se schimba intr-una similara cu Windows, incluzand multiple dimensiuni de ferestre, meniuri contextuale si o versiune desktop de web browser. DeX este compatabila doar cu Galaxy S8 si costa 450 de lei.

Samsung DeXFoto: Samsung

Pentru utilizare, smartphone-ul Samsung trebuie introdus in statia DeX, care conecteaza telefonul la un monitor compatibil HDMI si trebuie conectata orice tastaura si mouse compatibile cu sistemele Bluetooth, USB sau RF.

Prin andocarea noul Galaxy S8 in statia DEX, interfata Android mobila se transforma intr-o interfata de tip desktop, oferind acces la suita Office, de exemplu, pentru cei care au de completat o raportare.

Colaborarile principale cu Microsoft si Adobe asigura compatibilitatea Samsung DeX cu Microsoft Office si aplicatii mobile Adobe, precum Adobe Acrobat Reader si Lightroom Mobile, permitand o functionalitate asemanatoare desktop-ului si o interfata de utilizator indisponibila pana in momentul prezent pe un dispozitiv mobil.