Uber si Yandex au anuntat o intelegere care acopera sase tari si prin care se va constitui o noua companie la care rusii vor avea 59% din actiuni, iar americanii, 37%. Uber cedeaza din nou controlul pe o piata mare, de data aceasta Rusia, la un an dupa ce grupul american a iesit din China. Intelegerea acopera Rusia, Kazakhstan, Belarus, Azerbaijan, Armenia si Georgia, incluzand serviciile Uber, Yandex Taxi si Uber Eats.

HotNews.roFoto: Hotnews

Noua companie este evaluata la 3,7 miliarde dolari si va fi condusa de seful Yandex taxi, Tigran Khudaverdyan. Yandex, supranumita Google-ul rusesc, va investi 100 milioane dolari in compania care va opera in 127 de orase din cele sase tari.

Uber a intrat in Rusia in 2014 si nu a reusit sa se impuna fiindca a avut un concurent extrem de puternic, Yandex Taxi care avea de partea sa si propria aplicatie de harti, Yandex Maps. Uber va investi 225 milioane dolari in compania nou-formata.

Uber spune ca a investit in total 170 milioane dolari in trei ani in Rusia, Azerbaijan, Belarus si Kazakhstan, fiind prezenta in 21 de orase.

Yandex a lansat in 1997 motorul de cautare si in 2011 serviciul de taxi.

Sursa: BBC