​Facebook a crescut vizibilitatea Safety Check care acum are si un buton in meniul principal din aplicatie, dar si pe desktop. Safety Check este o functie introdusa in 2014 insa care a devenit tot mai cunoscuta dupa ce numarul de atentate teroriste s-a inmultit in Europa. Safety Check permite oamenilor sa-si anunte rapid prietenii si familia ca sunt bine dupa un eveniment dramatic, precum un dezastru natural sau un atentat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pana acum Facebook activa Safety Check doar intr-o zona in care s-a intamplat ceva grav, un exemplu fiind atentatele de la Paris de la final de 2015. De acum functia primeste propriul buton in meniul principal Facebook si cei care il apasa vor putea vedea in ce zona s-a intamplat ceva grav si pot afla daca prietenii lor au semnalat ca sunt teferi.

Practic utilizatorii vor vedea la Safety Check un fel de News Feed unde li se va spune in ce locuri din lume s-au intamplat lucruri grave.

Safety Check fusese lansata initial cu ideea de a fi activata in caz de catastrofa naturala, insa numeroasele atentate din ultimii doi ani au facut-o utila si pentru atentate teroriste.

Reteaua a fost insa uneori criticata pentru Safety Check. De exemplu din cauza unui bug, in martie 2016 utilizatorii aflati la mii de km distanta au primit alerte despre un atentat in Pakistan.

Butonul safety Check va fi introdus treptat pentru toti userii Facebook.

Sursa: AFP