​Cunoscuta aplicatie meteo Accuweather este in centrul unui scandal dupa ce un cercetator de securitate a descoperit ca aceasta aplicatie colecteaza date despre locul unde se afla userii de iPhone, chiar daca acestia bifeaza la setari ca nu sunt de acord cu acest lucru, scrie Gizmodo. Mai mult, AccuWeather trimite aceste date catre o companie de marketing. Dupa ce totul a iesit la iveala AccuWeather si Reveal Mobile au spus ca nu se va mai intampla si ca totul a fost din cauza unor greseli de configurare.

AccuWeatherFoto: App Store

Cercetatorul Will Strafach a descoperit ca aplicatia colecteaza date despre localizarea utilizatorilor prin intermediul conexiunii de WiFi a iPhone-ului, chiar daca user-ul a bifat in lista de permisiuni ca nu vrea ca acest lucru sa se intample.

Mai mult, datele sunt trimise catre Reveal Mobile care foloseste datele pentru a construi campanii de marketing ce pot fi vazute pe telefon de acei useri.

Cele doua companii au explicat ca totul se datoreaza unei erori de configurare in kitul de dezvoltare software al Reveal Mobile. Compania spune ca va repara greseala printr-un update, astfel ca datele nu vor mai fi trimise si de la userii care nu isi dau acceptul.

Relatand subiectul, TechCrunch scrie ca sunt utilizatori care spun ca vor dezinstala aplicatia, dupa ce au aflat ce se intampla.

Subiectul permisiunilor acordate diverselor aplicatii nu este nou si, chiar daca pe multi nu ii intereseaza ce date sunt colectate, este cu atat mai grav cu cat a iesit la iveala faptul ca aplicatia nu a tinut cont de ce permisiuni aleg cei care o instaleaza.