Uber lanseaza in Romania doua din cele mai cerute optiuni: chat-ul dintre pasageri si soferi si posibilitatea de a adauga mai multe destinatii noi, inainte si in timpul cursei. Aplicatia este prezenta in patru orase din tara: Bucuresti, Cluj, Brasov si Timisoara.

Optiunea Chat permite pasagerilor si soferilor sa comunice si prin mesaje, fara a pune in pericol siguranta la volan.

Cu Destinatii Multiple, pasagerii sau soferii pot adauga la traseu pana la trei destinatii inainte sau in timpul cursei.

Cele doua optiuni sunt deja disponibile pentru o parte dintre utilizatorii din Romania, urmand ca in urmatoarele saptamani sa fie disponibila pentru toata lumea. Pentru a putea utiliza noile optiuni, utilizatorii trebuie sa instaleze cea mai recenta versiune a aplicatiei UBER.

Optiunea de Chat

Uneori, soferii si pasagerii trebuie sa ia legatura inainte de cursa pentru a semnala un blocaj pe traseu sau un punct de preluare diferit de cel din aplicatie. Pe langa optiunea de a suna, acum au la dispozitie si chat-ul, direct in aplicatie.

Cum functioneaza:

Pentru a trimite un mesaj unui sofer partener in drum spre tine, mergi in aplicatie, selecteaza Contact si apoi Chat;

Aplicatia va reda mesajul audio, iar soferul va confirma ca a primit mesajul doar cu o atingere a ecranului, pentru a putea sa se concentreze la drum;

Soferii si pasagerii vor primi o confirmare ca mesajul lor a fost livrat si citit.

Destinatii multiple

Pana acum, pasagerii care doreau sa faca mai multe opriri puteau sa schimbe adresa in aplicatie cand ajungeau la prima destinatie, sau sa introduce adresa intermediara intr-o aplicatie externa de navigatie, ceea ce complica experienta Uber De azi, pasagerii pot adauga pana la trei destinatii atat inainte de inceperea cursei, cat si in timpul acesteia.

In plus, vor vedea estimarea timpului si a tarifului pana la destinatia finala.

Cum functioneaza

Apasa Unde/ Where to

Selecteaza ¬+¬

Adauga destinatiile tale

La fiecare oprire, soferul partener va confirma oprirea in aplicatia UBER, iar traseul catre urmatoarea destinatie se va configura automat.

Din respect pentru timpul soferului partener, aplicatia sugereaza pasagerilor sa nu petreaca mai mult de trei minute la fiecare oprire.