​Samsung a lansat la targul de tehnologie IFA Berlin doua noi dispozitive purtabile - un ceas inteligent si o bratara de fitness, mergand pe ideea ca segmentul wearables, despre care multi spun ca nu are viitor, promite sa creasca in continuare. Ceasul Gear Sport are ecran circular de 1,2 inci si cantareste 50 de grame, iar bratara Gear Fit2 Pro are ecran SuperAMOLED de 1,5 inci si 4 GB memorie interna. Ambele pot masura o serie de indicatori la antrenamentul de inot datorita unui parteneriat pe care Samsung l-a incheiat cu Speedo.

Samsung Gear SportFoto: Samsung

Samsung a lansat in trei ani peste zece ceasuri si bratari de fitness, pe o piata care s-a schimbat enorm dupa ce a intrat Apple, dupa ce Fitbit a vandut tot mai bine si dupa ce au intrat mai multe companii chineze cu preturi mici.

Dupa ce o serie de de modele din trecut s-au adresat fanilor modei, acum, la targul IFA, Samsung a insistat pe partea sportiva cu cele doua "purtabile" prezentate.

Ceasul Gear Sport are ecran circular SuperAMOLED de 1,2 inci cu rezolutie 360X360, sistemul de operare este Tizen, iar memoria RAM este de 768 MB. Dispune de conectivitate WiFi, Bluetooth, NFC, GPS/GLONASS/Beidou si bateria de 300 MAh se incarca wireless. Senzorii prezenti sunt accelerometru, giroscop, barometru, HRM si lumin ambientala.

Al doilea dispozitiv "purtabil" lansat, bratara de fitness Gear Fit2 Pro are ecran de 1,5 inci, procesorul este tot Dual-Core 1 Ghz ca la Gear Sport, dar greutatea este mai redusa (33 grame), iar memoria RAM este de 512 MB.

Bratara Gear Fit2 Pro

Ambele gadget-uri sunt gandite si pentru inotatori, Samsung parafand un parteneriat cu producatorul de echipamente de bazin Speedo, printr-o aplicatea putand fi masurati o serie de parametri ai antrenamentelor de inot, cum ar fi ritmul de miscare a bratelor, lugimile de bazin parcurse si durata antrenamentelor.

Compania spune ca pulsul este masurat cu mai mare acuratete decat in trecut si ca ceasul detecteaza automat activitatea intreprinsa de user pentru a o masura cat mai precis, fie ca este vorba de mers, alergat sau bicicleta.

Piata smartwatch-urilor va creste per total, arata prognozele, de la 60-70 miioane unitati in acest an, la peste 100 de milioane dupa 2020, insa volumele raman scazute in comparatie cu smartphone-urile fiindca multi utilizatori nu considera ca au nevoie de un ceas inteligent sau de un "smart band".