Fitbit Ionic, cel mai sofisticat ceas al companiei americane, va dispune in 2018 si de senzor de masurare a glicemiei, compania semnand un parteneriat cu Dexcom. Ceasul va fi lansat in Europa in octombrie si va costa 350 de euro. Fitbit este cunoscuta si pentru ca in 2016 a preluat Vector Watch. Ionic are o autonomie de patru zile.

Fitbit IonicFoto: Hotnews

Prezenta unui senzor de masurare a glicemiei va face ca ceasul Ionic, cel mai avansat lansat de Firbit pana acum, sa se adreseze si diabeticilor sau celor care sunt interesati sa-si afle rapid si des nivelul glicemiei. Senzorul va fi prezent in 2018 pe ceasul Ionic.

Daca mai toate ceasurile importante masoara pasii si pulsul si monitorizeaza somnul, senzorul pentru glicemie este prezent doar pe aparate specializate. In 2015 WSJ scria ca si Apple a vrut sa puna senzor de glicemie pe ceasul sau, insa nu a reusit din motive tehnice.

Publicatia scria ca Apple ar fi vrut sa puna si senzori care sa masoare glicemia fara a fi nevoie sa se ia sange, insa tehnic acest lucru se dovedea extrem de greu. In plus, aparea o problema de omologare in caz ca ceasul ar fi furnizat purtatorului sfaturi medicale pornind de la nivelul acestor indicatori.

Fitbit si-a vazut vanzarile scazand, bratarile fitness simple atingand punctul de saturatie in multe tari. Vanzarile Fitbit ar putea sa scada cu 20% per ansamblu in 2017, fata de anul trecut si tocmai de aceea lansarea Ionic este un eveniment important pentru Fitbit, fiindca este vorba de primul smartwatch al companiei care promite si alte modele pe segment.

Ionic este rezistent la apa (pana la 50 metri adancime) si monitorizeaza in timp real rezultatele obtinute de inotator, cum ar fi numarul de bazine parcurse, durata exerciţiului şi numarul de calorii arse. Compania spune ca ceasul are sistem GPS de ultoma generatie, o tehnologie avansata pentru masurarea pulsului si o noua tehnologie a senzorilor.

Practic, Fitbit Ionic are integrat si un senzor SpO2, ce estimeaza nivelul de oxigen din sange. Prin aceasta noua tehnologie, produsul va putea, in viitor, sa monitorizeze si alti indicatori importanti pentru sanatate, precum apneea in somn sau fibrilatia atriala.