Tim Cook, CEO al Apple, a spus, intr-un interviu pentru publicatia Fortune, ca produsele Apple nu sunt doar pentru bogati, dand exemplu modele de iPod si iPhone care costa sub 300 de dolari. In aceasta seara Apple organizeaza un eveniment in noul sau mega sediu, zvonurile fiind ca vor fi prezentate trei modele noi de iPhone, printre care si un model special care va costa peste 1.000 de dolari.

Tim CookFoto: Captura YouTube

Tim Cook a spus pentru Fortune ca este cam exagerata imaginea conform careia Apple ar vinde doar produse scumpe si a adaugat ca nu ar spune ca Apple este o companie cu marje foarte mari de profit.

"Sunt multe companii cu marje mult mai mari. Noi incercam sa facem cele mai bune produse si preturile reflecta valoarea produselor. Asta inseamna ca nu fabricam produse de baza si nu-i dispretuim pe cei care fac astfel de produse. Este si acela un model de business, insa nu este al nostru".

Cook a dat ca exemple modele mai vechi iPad si iPhone care costa si sub 300 de dolari.

"Acestea nu sunt doar pentru bogati. Nu am avea peste un miliarde de produse in uz peste tot in lume daca am fi facut produse doar pentru bogati. Numarul acesta este mare, oricine l-ar calcula".