Steve Jobs, directorul general al Apple, a prezentat marti la conventia anuala Macworld din San Francisco cel mai subtire laptop din lume, MacBook Air, a carui carcasa de aluminiu are o grosime de doar 1,9 centimetri, potrivit Reuters. Dupa ce a prezentat o serie de noi produse si servicii ale companiei, Jobs, recunoscut pentru talentul sau de showman, a scos noul laptop dintr-o simpla mapa de documente pentru a il prezenta audientei, dar si pentru a evidentia grosimea foarte mica a acestuia.

MacBook Air masoara doar patru milimetri grosime in cel mai subtire punct, ajungand pana la 1,9 centimetri grosime in cel mai gros punct. Noul produs Apple este dotat cu un procesor Intel Core 2 Duo de 1,6 sau 1,8 GHz, hard-disk de 80 GB sau solid-state drive de 64 GB si 2 GB de memorie RAM.

Cu un pret incepand de la 1.800 de dolari, Air se plaseaza intre modelele de baza si cele din clasa superioara, insa unii analisti si-au exprimat ingrijorarea ca noul produs ar putea diminua vanzarile produselor mai scumpe.

Pe site-ul Apple, MacBook Air poate fi deja precomandat, pretul fiind cuprins intre 1.799 dolari si 3.098 dolari, iar timpul de asteptare este de 2 - 3 saptamani.

Laptopurile MacBook sunt unele dintre cele mai bine comercializate produse ale companiei Apple, vanzarile acestora urcand cu 37% in ultimul trimestru al anului fiscal, incheiat in septembrie 2007.

Phil Schiller, vicepresedinte Apple, a declarat ca noul produs ar putea atrage un numar mare de cumparatori, printre care oameni de afaceri, profesori si persoane care isi doresc un computer mai atractiv.