Peste noua milioane de romani intra cel putin o data pe luna pe Facebook si 7,2 milioane deschid zilnic reteaua de socializare, arata cele mai noi date prezentate de companie. Romania este a doua piata ca marime in regiune pentru retea, dupa Polonia si la capitolul utilizatori care intra zilnic de pe mobil. Raportat la numarul de utilizatori de internet, Romania sta cel mai bine la ponderea celor care au si cont de Facebook.

Logo-ul FacebookFoto: Hotnews

In regiunea noastra Facebook are cinci piete importante: Polonia, Romania, Ungaria, Grecia si Cehia. In aceste cinci tari cu o populatie totala de 90 milioane de locuitori exista peste 60 de milioane de "internauti" si aproape 40 de milioane au cont de Facebook si intra macar o data pe luna in retea.

Polonia, tara de 38 de milioane de locuitori, este cea mai mare piata din regiune si locul unde Facebook are un birou regional de unde sunt coordonate 28 de tari. In Polonia sunt 15 milioane de utilizatori care intra macar o data pe luna pe Facebook, iar in Romania sunt 9,2 milioane. Grecia, Ungaria si Cehia, tari mai mici, au in jur de 5 milioane de utilizatori. Datele au fost prezentate la o conferinta de presa organizata de companie la Varsovia.

Romania sta foarte bine la raportul dintre cei care au cont de Facebook si cei care folosesc internetul. Peste 80% dintre internautii romani au cont de Facebook, in timp ce in Polonia si Cehia ponderea este de sub 60%.

India si SUA, cu peste 240 milioane de utilizatori, sunt tarile cu cea mai puternica prezenta a Facebook, in timp ce Braziia si Indonezia au in intervalul 120-140 milioane useri. Patru tari au intre 50 si 100 de milioane de useri conform statista.com: Mexic, Filipine, Vietnam si Thailanda.

In iulie, Facebook avea in lume 2 miliarde de utilizatori care intra macar o data pe luna, dintre ei 65% intrand zilnic. In cele cinci tari din regiune ponderea este de 80%, in Romania fiind 77%.

Cand este vorba de internet, Romania sta cel mai bine la viteza conexiunilor, insa stam cel mai rau la rata de penetrare. La noi este de 58%, in Grecia este de 65%, in Polonia este de 72%, in Ungaria este de 80%, iar in Cehia, 88%.