Un papagal a reusit, imitand vocea stapanei, sa plaseze o comanda pe Amazon prin boxa Echo, cumparand cateva cutii de cadouri in valoare de 13,5 dolari. Intamplarea hazlie, relatata mai intai de The Sun si preluata pe larg in presa din Africa de Sud, dovedeste cat de imprevizibile pot fi comenzile vocale, nefiind primul incident de acest fel. Totusi, este o chestiune de reglaje, cei care vor sa fie siguri ca nu poate nimeni sa comande ceva din greseala, pot sa puna un cod PIN pe care Echo il cere inainte de a plasa comanda.

Amazon EchoFoto: Amazon

Buddy este numele papagalului care apartine unei sud-africance de 39 de ani, Corienne Pretorius, care locuieste in Londra. Cand a primit acasa pachetul cu cele sase cutii de cadouri s-a intrebat cine l-a comandat si a crezut ca sotul a avut ideea, dar apoi s-a dovedit ca papagalul a fost cel care a facut comanda.

Papagalul a auzit-o de multe ori pe stapana sa strigand "Alexa" de fiecare data cand a pus intrebari asistentului vocal al Amazon si a imitat-o cand nu era acasa.

Stapana lui Buddy spune ca papagalul cauta mereu atentie, imita mereu si pisica si injura in limba Afrikaans.

Boxele Amazon Echo au mai comandat in trecut diverse lucruri din greseala si compania a spus de mai multe ori ca utilizatorii pot sa puna o parola sau sa regleze lucrurile in asa fel incat sa fie nevoie de confirmari inainte ca boxa inteligenta sa plaseze o comanda.

Sursa: NDTV