Luni dimineata peste 1.000 de taximetristi au blocat timp de trei ore prinicpala cale de acces catre aeroportul din Praga, ca parte a unui protest impotriva Uber si a altor aplicatii de ride-sharing. Soferii spun ca aceste aplicatii fac concurenta neloiala si ca nu au licentele necesare. Uber a avut probleme in cateva tari din regiune, operatiunile fiindu-i interzice in Bulgaria si Ungaria.

Aeroportul din PragaFoto: Hotnews

AFP scrie ca principala sosea catre aeroportul Vaclav Havel a fost blocata timp de trei ore, organizatorii protestului spunand ca 1.200 de taximetristi si-au adus masinile pentru a arata ca nu sunt de acord cu aplicatii precum Uber care, spun ei, nu respecta legislatia.

S-au format blocaje uriase de masini in zona, iar autoritatile au sfatuit pasagerii sa foloseasca autobuzele, care au un traseu separat.

Manifestantii au spus si ca sunt nemultumiti de faptul ca autoritatile, in special primaria orasului Praga, nu fac nimic pentru a remedia situatia.

Miroslava Jozova de la Uber Cehia spune ca grupul american este oricand gata de dialog si ca pe piata este loc pentru toata lumea.

Pe de alta parte, primarul Pragai, Adriana Krnacova, a spus ca municipalitatea nu dispune de mijloace legala pentru a reglementa platformele digitale.

Uber este prezenta din 2014 in Cehia si de atunci peste 400.000 de persoane au descarcat aplicatia. Compania lucreaza cu aproximativ 2.000 de soferi.