​Noi anchete impotriva Google vor urma, a spus la Beijing, comisarul European pentru Concurenta, Margrethe Vestager, citata de Reuters. In iunie Google a fost amendata cu 2,4 milioane euro din cauza modului in care compania a pus "bete in roate" concurentei pe nline shopping.

Logo GoogleFoto: Flickr

Decizia de acum cateva a Comisiei Europene stabilea un precedent si deschidea calea pentru noi actiuni impotriva altor activitati majore ale Google, in domeniul telefoanelor mobile, achizitiilor de publicitate online si categoriilor de servicii de cautare specializate, cum sunt cele pentru calatorii.

Problemele Google cu CE dateaza de aproape un deceniu si se vor acutiza, The Telegraph scriind recent ca ar putea urma o amenda pentru modul in care Google promoveaza serviciul AdSense.

O decizie din 2004 a UE potrivit careia Microsoft a abuzat de pozitia dominanta pe piata Windows si alte piete a limitat, in deceniul care a urmat, initiativele companiei de a se extinde mai rapid pe piete emergente cum sunt publicitatea online, deschizand calea pentru cresterea Google.