Consumul de memorie din Chrome reprezinta o problema majora pentru orice internaut. Din fericire, exista cateva trucuri pentru a o remedia, scrie playtech.ro.

Aproape ca nici nu conteaza configuratia hardware pe care o ai. Desi cei de la Google au facut eforturi semnificative pentru a optimiza cel mai popular browser de internet, in continuare te lasa fara memorie RAM. Partial, suntem si noi responsabili pentru faptul ca deschidem zeci sau sute de taburi si uitam de ele, dar trebuie sa existe o solutie mai eficienta pentru a le manageria. Un browser mai destept ar trebui sa suspende in mod dinamic paginile cu care care nu ai mai interactionat de cateva ore sau chiar si de cateva zile.

Realist vorbind, este putin probabil sa renunti la Google Chrome doar pentru ca simti cum iti risipeste resursele hardware. Suntem atat de dependenti de browserul Google incat am prefera sa mai cumparam niste memorie RAM decat sa apelam la Edge, Safari sau Firefox. Exista insa o solutie mai buna la aceasta problema, iar aceea implica instalarea unei extensii.

Sunt mai multe extensii care pretind ca te ajuta sa remediezi situatia neplacuta cu consumul de memorie din Chrome. In cazul de fata am optat pentru OneTab. Instrumentul software poate fi descarcat gratuit din Chrome WebStore folosind acest link. Mecanismul din spatele extensiei este cat se poate de simplu. Cu un click iti transforma toate taburile deschise dintr-o sesiune de navigare intr-o lista pe care o poti restaura cu usurinta, partial sau integral.

Dupa instalare, in dreapta sus in Chrome vei avea un buton nou similar cu o palnie albastra. Faci click pe el si vei intampina o fereastra precum cea de mai jos dupa ce, in prealabil, ti-au fost inchise toate taburile din browser. Cu un click pe oricare dintre linkuri, respectiva adresa web iti va fi deschisa intr-un tab nou. Daca apesi pe Restore all deasupra listei de linkuri, toate linkurile vor fi deschise in ferestre separate.

Citeste restul articolului pe playtech.ro