​Facebook a inaugurat la Londra un nou sediu de sapte etaje unde urmeaza a fi angajati 800 de oameni pana la final de 2018, ceea ce va face ca Londra sa devina cel mai mare hub de inginerie din afara SUA pentru uriasa retea sociala. Facebook va ajunge sa aiba 2.300 de angajati in Regatul Unit si, in timp ce alte companii anunta relocari de operatiuni din cauza Brexit-ului, compania condusa de Mark Zuckerberg spune ca este "mai hotarata ca niciodata", in legatura cu viitorul sau in UK.

HotNews.roFoto: Hotnews

Noul sediu se afla in Rathbone Place, langa Oxford Circus, si a fost gandit de renumitul arhitect Frank Gehry, celebru pentru Guggenheim Museum din Bilbao.

Facebook anuntase in 2016 ca ca angaja inca 500 de oameni cand va deschide noul sediu, dar acum a ridicat numarul de 800, motivand ca este incantata de mediul de businesss si de excelenta in tehnologie din Regatul Unit.

Per total, Facebook are acum 1.300 de angajati in Regatul Unit si va ajunge la 2.300, iar jumatate dintre cei care vor fi angajati la noul sediu vor fi in domeniile inginerie si inovare. Tot in noul sediu vor lucra si oameni pe marketing si pe vanzari, dar va exista si un incubator pentru startup-uri unde fondatorii companiilor vor putea participa la cursuri de pregatire de trei luni.

Gigantii americani din tehnologie au anuntat planuri mari pentru Regatul Unit. De exemplu efectivele Amazon vor ajunge la 24.000, iar Google va angaja 3.000 de oameni. Controversele in leagtura cu taxele mici platite aici de gigantii IT nu lipsesc nici in UK, Facebook platind anul trecut taxe pe profit de 5,1 milioane lire, la venituri de 842 milioane lire.

Surse: BBC, Financial Times