​Moneda electronica Bitcoin are cea mai buna perioada din istoria sa si "spulbera" toate recordurile. Cel mai recent, Bitcoin a trecut de 14.000 de dolari, la nici zece zile dupa ce depasise pragul de 10.000 de dolari. Parcursul uimitor al Bitcoin a atras atentia investitorilor, dar i-a facut pe multi economisti de top si sefi de companii sa atraga atentia asupra riscului crearii unei uriase bule speculative.

criptomonedeFoto: Flickr

De exemplu, la Bitstamp Luxemburg cotatia a ajuns la 14.030, iar in Hong Kong, la 14.200 dolari, scazand apoi la 13.400 dolari.

La inceput de an un Bitcoin valora in jurul a 1.000 de dolari, pe 29 noiembrie a ajuns la 10.000 de dolari, apoi a depasit si 11.000 de dolari si a urmat o scadere brusca de peste 2.000 de dolari. Dupa acel moment moneda electronica si-a reluat cresterea.

Multi dintre cei care atrag atentia ca ne aflam in fata unei uriase bule speculative dau ca exemplu fluctuatiile zilnice foarte mari aduse de diversele anunturi, fie pozitive, legate de cresterea ratei de adoptie a monedei virtuale, fie negative, legate de interdictii.

Interesul fata de Bitcoin a crescut puternic in randul investitorilor si tot mai multi cumpara, temandu-se sa nu rateze un moment ce le-ar putea aduce multi bani. Pe de alta parte, foarte multi critica moneda si o serie de institutii cer ca Bitcoin sa fie supusa unor reguli clare.