Bitcoin a inceput noul an in scadere, pentru prima oara din 2015, continuand tendinta negativa pe care s-a inscris dupa nivelul record de 19.511 dolari pe unitate atins pe 18 decembrie, transmite Bloomberg, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Moneda virtuala a scazut luni, la New York, la 13.624,56 dolari pe unitate, fiind cu 4,8% sub nivelul de vineri, arata date obtinute de Bloomberg. Duminica, bitcoin a atins 14.156 de dolari pe unitate, potrivit datelor coinmarketcap.com, care urmareste preturile zilnice.

Bitcoin a fluctuat marti, pe piata asiatica, fiind tranzactionata in declin cu 1,9%, la Hong Kong.

Cea mai puternica moneda virtuala din lume a inceput anul 2017 mult mai bine si a continuat sa creasca, declansand o frenezie globala pentru criptomonede. In prima zi a anului trecut, bitcoin a avansat cu 3,6%, la 998 de dolari pe unitate, arata datele coinmarketcap.com. Pe ansamblul anului trecut, bitcoin a crescut cu peste 1.300%.

Aprecierea bitcoin a condus la aparitia unui numar tot mai mare de monede virtuale concurente, iar in decembrie au fost lansate pe Wall Street primele contracte futures pentru bitcoin. Nivelul record atins pe 18 decembrie a avut loc dupa ce operatorul bursier CME Group a lansat contracte futures pentru bitcoin, despre care unii traderi spun ca vor incuraja investitiile pe termen scurt, speculative, in moneda virtuala.