Cu totii am ramas fara semnal atunci cand am vizitat locuri noi, iar primul instinct pe care l-am avut a fost sa ridicam mana ca sa-l prindem, scriePlaytech.ro. Telefoanele mobile si-au pus amprenta asupra vietii noastre, mai mult decat ne-am fi dorit. Se intampla deseori sa mergi intr-o padure, la un festival sau in oricare loc in care semnalul este atat de slab incat incepi sa-ti iesi din minti.

HotNews.roFoto: Hotnews

In acesta situatie disperata, incerci sa faci orice ca sa iti recuperezi semnalul, dar mai ales pentru a avea conexiune la datele mobile. Astfel, primul instinct pe care il ai este sa ridici mana.

Vestea proasta e ca acest lucru nu te ajuta prea mult. Lin Zhong, profesor de inginerie electrica si informatica de la Universitatea Rice, a explicat ca acest comportament destul de comun nu ne prea ajuta. Dupa cum vezi in filmulet, receptia semnalului este mai omogena in jurul nostru. Ridicarea bratului nu va schimba mai nimic.

In mare parte, cladirile afecteaza modul in care semnalul ajunge la smartphone-ul tau. Recomandarea profesorului este sa mergi la pas, sa te plimbi, si sa astepti pana cand semnalul ajunge la tine. Asadar, renunta la a mai ridica bratul spre, cer, in timp ce tii telefonul in mana, pentru ca nu te ajuta, dimpotriva, te enerveaza mai tare.

Articolul integral, pePlaytech.ro.