Cel mai mare producator indian de programe si servicii IT, Tata Consulting Services (TCS) a anuntat ca-si deschide reprezentanta la Moscova. Institutia se va ocupa de vanzarea de produse si servicii in Rusia si tarilor fostului URSS, scrie Kommersant.

Expertii sunt de parere ca pana in 2010, TCS ar putea ocupa pana la 10% din piata rusa a serviciilor de IT, dar are nevoie, pentru a-si atinge scopul, de un important si puternic jucator intern. Presedintele TCS, Gabriel Roeman, a explicat intr-o conferinta de presa la Mumbay ca intrarea pe piata rusa, preconizata pentru luna martie, face parte dintr-o strategie de diversificare geografica a afacerilor pe seama tarilor din Europa de stat, Orientul Mijlociu si America Latina.

„In acest scop vom infiinta o unitate de business deosebita. Ea se va concentra pe pietele emergente si care reprezinta, in prezent, circa 25,5% din volumul mondial al pietei de servicii IT si care inseamna 730 de miliarde de dolari", a firmat Roeman.

Cresterea pietei de servicii IT in tarile in curs de dezvoltare este de aproape 8%, in timp ce in statele dezvoltare acest indicator nu trece de 6%. Urmatorul pas al TCS ar putea fi, dupa cum a precizat Roeman, deschiderea unui centru de elaborare de programe in Rusia.