​eMAG a inaugurat cu o săptămână înainte de Black Friday 2018 un depozit de proporții situat lângă comuna Joița din județul Giurgiu, depozit de dimensiunea a 20 de terenuri de fotbal. Compania spune că este cel mai mare depozit din această zonă a Europei și că este parte a unui proiect de 60 milioane euro ce include construirea unui depozit similar în anii ce vin. În noul depozit sunt 850 de angajați și este spațiu pentru 2 milioane de produse.

Depozitul eMAG de la Joita, GiurgiuFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Compania spune că depozitul este esențial pentru ediția 2018 a Black Friday, fiindcă pachetele vor ajunge mai repede la curieri. Depozitul permite încărcarea simultană a 120 de tiruri șl compania spune că își propune ca în prima zi de după Black Friday să ajungă la curieri (pentru a fi apoi livrate către consumatori în zilele următoare) 150.000 de pachete.

În total, eMAG estimează că în Black Friday-ul din acest an vor fi 1,3-1,4 milioane pachete de livrat.

eMAG a început acum 11 luni lucrul de la depozitul din satul Bâcu, comuna Joița din apropierea autostrăzii A1. A cumpărat un teren de 600.000 mp, iar depozitul nou-construit are 126.000 mp. Compania va mai construi în următorii încă ani un depozit pe terenul de la Joița.

Câteva milioane de euro au mers către echiparea depozitului, un exemplu fiind cele două benzi automate de sortare cu o capacitate totală de 17.000 de pachete/oră. Investiții de ordinul milioanelor de euro au fost făcute pentru diversele echipamente de transport din depozit, dar și pentru rafturi.