Google si-a exprimat duminica ingrijorarea fata de posibila achizitie a Yahoo! de catre Microsoft. Intr-un comentariu postat pe blogul oficial al Google, David Drummond, vice-presedintele si reprezentantul legal al companiei Google, insinueaza ca Microsoft incearca sa-si extinda monopolul si pe Internet si cere reglementatorilor sa analizeze cu atentie implicatiile posibilei tranzactii. In plus, mai multe surse citate deReuterssi Wall Street Journal vorbesc despre o posibila alianta intre Yahoo! si Google si despre un eventual sprijin oferit de Google celor de la Yahoo!.

Oficialul Google spune ca oferta facuta de Microsoft pentru Yahoo! ridica o serie de "intrebari alarmante".

"Este mai mult decat o simpla tranzactie, nu este vorba numai despre o companie care preia o alta companie. Este vorba despre conservarea principiilor Internetului: transparenta si inovatie", sustine David Drummond.

Reprezentantul Google mai avertizeaza ca prin aceasta achizitie, Microsoft isi va extinde monopolul detinut atat pe segmentul sistemelor de operare cat si pe cel al browserelor de Internet.

"S-ar putea ca, in urma acestei tranzactii, cei doi sa se foloseasca de avantajul unui monopol al software-ului pentru computere personale pentru a limita posibilitatea consumatorilor de a accesa in mod liber e-mail-ul, mesageria instanta sau serviciile de internet furnizate de concurenta?", se intreaba David Drummond.

In incercarea de a obtine o reactie din partea Google la anuntul facut vineri de Microsoft, daca operatorul celui mai mare motor de cautare din lume se simte sau nu amenintat, David-John Collins, purtatorul de cuvant al Google a declarat duminica pentru HotNews.ro ca este prematura o astfel de discutie.

Comentariul postat de David Drummond, pe blogul Google.

Posibila alianta intre Yahoo! si Google?

Surse apropiate strategiei Yahoo!, citate deReuters, sustin ca Yahoo! va analiza posibilitatea unei aliante cu Google in incercarea de a gasi o alternativa la oferta de 44,6 miliarde dolari facuta de Microsoft. Conducerea Yahoo! se gandeste astfel sa reia discutiile avute cu Google in urma cu cateva luni, privind o posibila alianta.

De asemenea, Wall Street Journal scrie, citand surse care au preferat sa-si pastreze anonimatul, ca directorul executiv al Google, Eric Schmidt l-ar fi sunat pe directorul executiv al Yahoo!, Jerry Yang, pentru a-i oferi acestuia ajutorul companiei sale ca reactie la oferta Microsoft. Google si Yahoo! nu au dorit sa comenteze pe marginea acestor informatii.