Designerul britanic de procesoare ARM va prezenta lunea viitoare un prototip de telefon mobil bazat pe platforma Android a Google, la congresul mondial Mobile Wireless de la Barcelona, scrie Reuters, citand o sursa apropiata companiei.

Google si ARM nu au dorit sa comenteze informatia. T Mobile din grupul Deutsche Telekom si compania taiwaneza High Tech Computer si-au anuntat deja intentia de a lansa anul acesta telefoane mobile cu platforma open - source Android de la Google.

Google va face valuri in industria wireless prin softul sau destinat sa faca internetul la fel de usor de accesat de pe telefonul mobil, ca si de pe PC. Google intra in competitie directa cu Nokia, Microsoft si Apple, prin aceasta miscare.

In plus, Google a licitat si pentru spectrul de frecvente wireless in SUA, intrand in concurenta cu AT&T si Verizon Wireless.

Platforma Android este construita pe kernelul Linux 2.6 si conceputa pentru accesarea internetului de pe dispozitive mobile.

Google a anuntat anul trecut platforma Android, lansata impreuna cu alte companii de telecom, precum NTT DoCoMo, China Mobile si Telefonica, printr-o alianta numita Open Handset Alliance.

Firma de cercetare Strategy Analytics estima ca 2% dintre smartphone-urile de anul acesta vor folosi platforma Android.