Consiliul de Administratie al grupului Yahoo este decis sa respinga oferta Microsoft, de 44, 6 miliarde de dolari, relateaza New York Times. Hotararea a fost luata in urma discutiilor purtate, vineri, de managerii companiei.

Boardul Yahoo apreciaza ca oferta Microsoft este "nepotrivita", chiar daca nu a putut fi gasit un alt potential cumparator care sa ofere un pret mai mare. In urma mai multor intalniri care au avut loc saptamana trecuta, Consiliul de conducere al Yahoo a stabilit ca oferta de 31 de dolari pe actiune "subevalueaza masiv" compania.

Consiliul intentioneaza sa trimita maine o scrisoare catre Microsoft in care va explica pozitia sa. Potrivit Reuters, directorul general al Yahoo a trimis tuturor salariatilor un email, in care ii instiinta ca nicio decizie nu a fost luata, iar administratia are in vedere mai multe alternative strategice. "Oferta facuta de Microsoft scoate in evidenta formidabila forta a marcii Yahoo si a activelor sale, mai ales pentru cei o jumatate de miliard de utilizatori ai sai", a explicat managerul de la Yahoo.

In cazul in care aceasta fuziune va avea loc, atunci va aparea un rival puternic pe piata de cautare on-line pentru Google. De altfel, speculatiile privind achizitia Yahoo de catre Microsoft au fost facute inca de anul trecut si au fost readuse in atentie dupa ce grupul Yahoo a anuntat o scadere a profitului net in ultimul trimestru din 2007.

France Presse noteaza ca managerii Yahoo au luat in calcul chiar si un parteneriat cu Google. Persoane apropiate directorilor companiei spun ca acestia analizeaza mai multe optiuni si urmaresc in special protejarea independentei Yahoo.