Compania producatoare de software Microsoft si-a exprimat, intr-un comunicat dat publicitatii, dezamagirea fata de refuzul Yahoo de a-i accepta oferta de preluare. Potrivit documentului, citat de BBC, Microsoft considera ca oferta de aproape 30 miliarde euro (circa 44 miliarde dolari) este corecta, subliniind ca va incerca in continuare sa ii convinga pe actionarii Yahoo sa o accepte.

Consiliul de Administratie al grupului Yahoo a anuntat, luni dupa-amiaza, ca respinge oferta Microsoft pe motiv ca aceasta este subevaluata si nu tine seama de importanta marcii si de clientii pe care ii are compania in intreaga lume.

Pe de alta parte, cotidianul Times scrie ca Yahoo si echipa sa de consilieri au evaluat in ultimele saptamani posibile parteneriate cu diferite companii de media si internet, care sa previna preluarea ostila a companiei de catre Microsoft. Managerii Yahoo iau in calcul parteneriate cu Google, Disney sau AOL. Cotidianul mai noteaza ca Yahoo si AOL - divizie a Time Warner - au mai avut in trecut discutii pentru o eventuala fuziune, insa nu s-au putut intelege la pret.