BenQ Romania, reprezentanta locala a producatorului taiwanez de echipamente electronice si IT a incheiat anul 2007 cu afaceri de 21 milioane euro, in crestere cu 32% peste anul anterior. Pentru 2008 prognoza indica o crestere de 35%, a anuntat compania.

„Am realizat in 2007 în Romania o crestere de doua ori mai mare fata de ritmul de dezvoltare a pietei, adoptand tendintele de la nivel international in principalele segmente de business. Romania este inca o piata dinamica, ce ofera reale oportunitati de dezvoltare, urmand indeaproape modelul pietelor europene”, a spus Mike Borze, Managing Director BenQ pentru Europa Centrala si de Est.

“Avem ca tinta in 2008 un volum de vanzari de 28 milioane de euro, o dezvoltare importanta (peste 30% fata de 2007), in conditiile unui procent de crestere a pietei estimat la peste 10%. Consideram ca acest obiectiv este realizabil, pe fondul extinderii portofoliului de produse, introducerii de noi tehnologii, intaririi canalului de distributie, retail, tendintelor specifice ale pietei”, a spus directorul de marketing BenQ Romania, Bobby Durbac.

BenQ vizeaza pentru 2008 o cota de 15% pe segmentul monitoarelor LCD, estimand ca piata va depasi un milion de unitati, Sunt vizibile tendintele de trecere catre diagonalele de 20, 22, 24 inci, oferind produse atat pentru business, cat si pentru segmentul consumer, in aplicatiile multimedia.

In zona proiectoarelor, compania estimeaza o crestere cu 50% a pieţei (30.000 de unitati), datorita dezvoltarii segmentului home, dar si datorita evenimentelor sportive ale anului – Campionatul European de Fotbal şi Olimpiada.

BenQ are ca parteneri in Romania companiile Altex, Darer, Proca, RHS Company, Tornado Sistems pentru zona de distributie IT si StarPrint pentru zona mediilor de stocare. La sfarsitul anului 2007, BenQ a inceput parteneriatul cu SCOP Computers.

In septembrie anul trecut, BenQ a inceput operatiunile in noua structura in care divizia de productie, cu numele de Q.I.S.D.A Corporation (acronim de la “Quality Innovation Speed Driving Achievements”), a fost separata de divizia de business.