New York Times au publicat primii stirea conform careia Microsoft se pregatesc de o preluare ostila a Yahoo prin interpusi (proxy). Suna ciudat pentru un neinitiat, am sa explic cum am inseles eu lucrurile cu mintea mea de IT-ist. “Preluare ostila” inseamna ca Microsoft va cumpara actiuni de pe piata sau direct de la investitori care detin parti importante si apoi va aduce in consiliul director (board-ul) Yahoo oameni care sa fie favorabili preluarii firmei. Treaba se desfasoara prin interpusi pentru ca exista anumite prevederi in statutul Yahoo care apara firma de o alta entitate care ar achizitiona agresiv volume mari de actiuni, scrie Adrian Spinei pe Netuality.

Pe calendar sunt marcate cu rosu doua zile de batalie: 13 martie (14, dupa unele surse) care este ultima zi din 2008 ce permite actionarilor sa propuna reprezentanti in board-ul Yahoo. A doua data nu o stiu precis, este in vara si reprezinta momentul in care echilibrul de forte se poate schimba la conducerea Yahoo.

La ora actuala capitalizarea Yahoo pe bursa, adica valoarea totala a tuturor actiunilor, este de 38.5 miliarde $. Simplist vorbind, 51% din aceasta suma este situata sub pragul 20 de miliarde - sunt bani pe care Microsoft ii are in banca. Acum. Cum spuneam mai demult, este o chestiune de timp.

PS Ok, am promis ca nu mai tratez subiectul dar vad ca nimeni nu o face cu toate ca stirea are deja 2 zile.

Comenteaza subiectul postat de Adrian Spinei pe Netuality.