Microsoft consdiera ca oferta sa de 42 miliarde dolari pentru Yahoo mai are inca sens iar compania lucreaza pentru ca preluarea Yahoo sa devina realitate, in ciuda refuzului Yahoo, a declarat Steve Ballmer, CEO al Microsoft, la targul de IT si telecom CeBIT de la Hanovra, scrie guardian.co.uk.

"Noi inca credem ca oferta este viabila in conditiile de pret si structura pe care le-am anuntat si speram ca va deveni realitate in timp si lucram pentru acest lucru", a spus Ballmer la o conferinta de presa luni.

"Au fost o serie de dialoguri si luam in calcul alternative. Cred ca cel mai bine ar fi sa nu intru in detalii", a mai spus oficialul Microsoft la CeBIT, cel mai mare targ european de IT si telecom.

"Cred ca Microsoft, Yahoo, actionarii, consumatorii si advertiserii ar avea mult de castigat", a mai spus el.

Microsoft a facut pe 1 februarie o oferta de preluare a Microsoft pentru 31 dolari/actiune, miscare pe care multi au vazut-o ca fiind o incercare de a concura Google pe segmentele de advertising si cautare pe internet. Dupa o analiza de 10 zile, board-ul Yahoo a considerat ca oferta de 31 dolari/actiune subevalueaza puternic compania. Conducerea Yahoo a stabilit in unanimitate ca preluarea de catre Microsoft nu ar fi nici in interesul companiei si nici al actionarilor.