Yahoo si compania americana de media Time Warner au accelerat discutiile care ar putea duce la o fuziune intre Yahoo si divizia AOL a Timer Warner, scrie Wall Street Journal care adauga ca Time Warner pregateste o oferta. Pentru Yahoo, miscarea e o alternativa la oferta formulata de Microsoft la inceputul lunii februarie, care evalua Yahoo la 44,6 miliarde dolari, pret considerat de compania de internet prea mic.

Scenariul posibil prevede integrarea AOL in Yahoo, urmand ca Time Warner sa detina actiuni in noua entitate, spun surse apropiate discutiilor.

Potrivit Wall Street Journal, dupa o prima serie mai timida de discutii, acestea s-au intensificat iar conducerea Yahoo a contactat din nou Time Warner, asteptand o oferta concreta pe care Time Warner o pregateste. Se considera ca cele doua companii ar putea economisi un miliard de dolari anual prin fuziune.

In acelasi timp, Yahoo desfasoara negocieri cu grupul media News Corp, in legatura cu achizitionarea de catre aceasta a unei participatii in cadrul companiei de internet. In cazul unui acord, Yahoo va integra in principal portalul de socializare online MySpace, filiala a News Corp. Desi discutiile sunt intr-o faza avansata, surse din piata considera ca e mult mai posibila o afacere cu Microsoft, decat una cu News Corp.

Microsoft a facut pe 1 februarie o oferta de preluare a Yahoo pentru 31 dolari/actiune, miscare pe care multi au vazut-o ca fiind o incercare de a concura Google pe segmentele de advertising si cautare pe internet. Dupa o analiza de 10 zile, board-ul Yahoo a considerat ca oferta de 31 dolari/actiune subevalueaza puternic compania. Conducerea Yahoo a stabilit in unanimitate ca preluarea de catre Microsoft nu ar fi nici in interesul companiei si nici al actionarilor.

Reprezentantii Microsoft declarau pe 3 martie ca oferta pentru Yahoo are inca sens si nu renunta la ideea preluarii. Pe de alta parte, Yahoo Inc se confrunta in prezent cu sapte procese initiate de proprii actionari nemultumiti de felul in care compania a gestionat situatia generata de oferta de preluare nesolicitata facuta de Microsoft.