Google a cazut in dizgratia Pentagonului. Potrivit BBC, Departamentul Apararii din Statele Unite a interzis motorului de cautare Google sa mai filmeze in detaliu bazele militare americane sau sa realizeze harti ale acestora. Aceasta masura a fost luata dupa ce, saptamana trecuta, o echipa de specialisti angajata de Google a facut mai multe masuratori precise in zonele sensibile ale unei baze militare din Texas.

Initiativa a starnit ingrijorarile Pentagonului, care se teme ca imaginile tridimensionale postate pe site-ul "Google Earth" ar putea sa ofere informatii pretioase potentialilor dusmani ai Statelor Unite.

Purtatorul de cuvant al Google, Larry Yu, a admis ca este vorba despre o eroare si a anuntat ca imaginile in discutie au fost retrase de pe site. "Unul dintre soferii nostrii a intrat in baza militara, violand o regula interna care nu permite cartografierea unor drumuri sau locuri instalatii inchise publicului. Totusi, el ceruse autorizatia de a intra in zona si a obtinut-o", a adaugat Larry Yu, intr-un interviu pentru France Presse.

"Nu avem nicio problema cu Google Earth, este un instrument foarte util, insa atunci cand sunt prezentate imagini detaliate ale punctelor de control, cladiri ale cartierului general, instalatiile de securitate...acest lucru reprezinta un risc operational", a declarat purtatorul de cuvant al Comandamentului fortelor armate in America de Nord, Gary Ross.