Romania este, alaturi de Rusia si China, tara de unde pornesc cele mai mult atacuri de phishing asupra clientilor site-ului de licitatii online eBay, iar in unele orase romanesti sunt persoane pentru care aceste atacuri reprezinta principala sursa de venit, a declarat un oficial eBay, citat de Silicon.com. Mark Lee, manager de securitate la eBay UK sustine ca, in tari precum Romania, oamenilor nu le e frica de pedepsele aplicate pentru infractiunile online.

"Aceste atacuri sunt in mod clar bine organizate. Sunt orase in Romania unde lumea se concentreaza pe atacurile indreptate spre site-uri precum eBay, iar aceste atacuri sunt principala sursa de venit", precizeaza Mark Lee.

eBay a anuntat in iunie anul trecut detaliile unei campanii indreptata spre limitarea fraudelor online din Romania, campanie ce a dus la cateva sute de arestari. Lee a mai spus ca autoritatile romane s-au concentrat mai mult pe limitarea fraudelor online din Bucuresti, insa "grosul" atacurilor vine din orasele mai mici.

Vorbind in cadrul unei conferinte despre fraudele online, care a avut loc la Londra, Lee a mai mentionat ca phishingul ramane principala amenintare pentru clientii eBay. Acesta a precizat ca eBay a reusit sa reduca numarul atacurilor, sfatuindu-si utilizatorii cum sa-si gestioneze informatiile personale si cum sa profite de masurile de securitate cu care sunt dotate noile browsere. eBay are succes in depsitarea fraudelor minore, insa la cele facute de retele vaste e nevoie de o abordare mult mai serioasa.