Desi Google nu a facut inca nicio estimare privind vanzarile mondiale de telefoane mobile care vor folosi sistemul de operare Android, oficialii Google se arata deja foarte increzatori, scrie publicatia electronica eNews 2.0. Rich Miner, managerul diviziei de platforme mobile in cadrul grupului Google, a declarat joi ca telefoanele mobile bazate pe recent lansata platforma Android vor surclasa in vanzari faimosul si controversatul telefon produs de Apple, iPhone.

"In conditiile in care ai terminale produse de Motorola, HTC, Samsung si asa mai departe, este clar ca este vorba o piata potentiala mult mai mare pentru Android decat pentru iPhone", a declarat Rich Miner.

Desi Apple a reusit sa vanda nu mai putin de patru milioane de telefoane iPhone in primele sapte luni de la lansare, oficialul Google vede un dezavantaj in faptul ca iPhone are un singur producator, tinteste un anumit segment demografic si spune ca mai este cale lunga pana la cele un miliard de telefoane mobile vandute anual la nivel mondial.

In luna noiembrie a anului trecut, Google si alte 34 de mari companii la nivel mondial active in industria de comunicatii, printre care Motorola, Qualcomm, HTC, T-Mobile si Samsung au anuntat crearea unei aliante, numite Open Handset Alliance si a unei platforme open source pentru telefoanele mobile, Android.

Platforma este construita pe kernelul Linux 2.6 si conceputa pentru accesarea internetului de pe dispozitive mobile. Potrivit estimarilor firmei de cercetare Strategy Analytics circa 2% dintre smartphone-urile de anul acesta vor folosi platforma Android.